La Cursa Popular del Carrer Nou repeteix èxit de convocatòria

Enrique Luque i Louise Brown, guanyadors de la prova dels 10 km. 

Adel Mechaal, Albert Cebollero i Esther Guerrero, primers classificats de la Milla urbana solidària.

Girona, 18 d’octubre de 2015 – Aquest matí, la celebració de la 37ena Cursa del Carrer Nou de Girona ha tornat a repetir èxit de participació, mantenint la xifra dels 2.300 corredors que va assolir l’any passat. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha donat el tret de sortida a les diferents proves de la tradicional cursa del comerç gironí, que han començat a les nou del matí amb les primeres curses infantils. Aquest any s’ha incorporat la Milla urbana com a nova prova amb tres categories, amb l’objectiu solidari de donar part de la inscripció a la Fundació SER.GI per al seu projecte de Masoveria Urbana. També s’ha dut a terme la caminada solidària de 5 km, a favor de Càritas Diocesana de Girona, que ha comptat amb una centena de participants.

Enrique Luque, amb un temps de 32:01 minuts, i Louise Brown, amb un temps de 36:53, han estat els guanyadors de la cursa dels 10 Km. Els dos primers classificats de la prova dels 5 km han estat Arnau Turon, amb un temps de 16:42, també primer premi 2014 en aquesta distància; i Irene Batlle, amb un temps de 21:24.

Tret sortidaEl pòdium de la Milla urbana (distància 1.609 metres) ha estat en la categoria femenina absoluta per a l’Esther Guerrero, amb un temps de 05:11; en la categoria veterana per a la Montserrat Mas, amb un temps de 05:15; en la categoria junior, per a la Júlia Ibáñez, amb un temps de 06:44; i en la categoria infantil, per a la Gemma Frigola, amb un temps de 06:27. Els premis de la Milla, categoria veterans masculins, han estat per l’Albert Cebollero, amb un temps de 05:13; Francisco Jiménez amb un temps de 05:33; Isidre Moragues, amb un temps de 06:30; i Joaquim Mas Cardona, amb 06:52 minuts. Els guardons de la prova solidària en categoria masculina absoluta se’ls han endut: en categoria absoluta, Adel Meechal, amb un temps de 04:38; en categoria junior,  Àlex Godó, amb un temps de 05:15; i en categoria infantil, Jofre Roca, amb una marca de 05:29.

Josep Maria Repullo, nascut al 1943, se’n duu novament el Trofeu honorífic Antoni Juliol al corredors de més edat en la categoria masculina; i recau en Pam Thomas, nascuda al 1948, en la categoria femenina. Aquest any ha lliurat el premi la filla de l’Antoni Juliol, Lurdes Juliol, que havia estat atleta reconeguda en l’alta competició espanyola en 100 metres tanques.

Els guardons especials a la cursa d’empresa en la prova dels 10 km s’han atorgat a Comexi, en la categoria masculina, i a CMB, en la categoria mixta. La categoria femenina ha quedat deserta. I el premi dels 5 km a les empreses ha anat per a l’equip del DITECSA, categoria mixta.

L’escoles Les Alzines, Bell Lloch i col·legi Verd, i el club esportiu GEiEG han rebut el premi especial a la participació, que ha consistit en xecs de regal de Girona Centre Eix Comercial. També han estat obsequiats amb xecs regals els primers classificats de les diferents categories i proves. Aquests xecs es poden bescanviar als establiments associats a l’agrupació de comerciants Girona Centre Eix Comercial.

Valoració de la cursa

Tant els organitzadors de la cursa, Girona Centre Eix Comercial, com la direcció tècnica  (Fotoinstant), i les entitats que aquest any hi han participat activament en la seva organització, Càritas Diocesana de Girona, Fundació SER.GI i el GEiEG, han fet un balanç molt positiu de la present edició. En termes de participació, els organitzadors han subratllat novament l’èxit ens totes les curses menors i “l’espectacularitat de la cursa dels 10 km” en la seva sortida del carrer Nou. Per la seva banda, Josep Maria Noguer, president de Girona Centre, també ha destacat la bona organització i els serveis als corredors. Noguer ha dit que “la cursa del carrer Nou és sens dubte la més popular de les comarques gironines”. “La popularitat, la participació, l’esportivitat, el civisme, la solidaritat i les ganes de participar dels gironins són els grans valors de la cursa”, ha afegit.

El lliurament de premis s’ha celebrat com l’any passat al carrer Nou i a la plaça Josep Pla, amb l’objectiu d’agilitzar el seu desenvolupament. Hi han participat les autoritats de la ciutat, acompanyades dels representants de les entitats organitzadores i col·laboradores, així com de les empreses patrocinadores.

Les classificacions es poden consultar a partir de demà a www.gironacentre.org, i els participants es podran descarregar el diploma acreditatiu i la seva foto.

La Cursa Popular del Carrer Nou, la cursa dels caminants, atletes i marxadors

La cursa popular del carrer Nou de Girona va néixer el 1979 per iniciativa d’uns pocs comerciants que volien donar vida al seu carrer i fer un regal a la ciutat. Els recursos eren escassos, però l’empenta dels creadors, la col·laboració de les institucions i les ganes de córrer dels gironins van suplir totes les mancances. És impossible, però, desxifrar totalment les claus de l’èxit d’aquest acte. Com totes les coses que triomfen, els fonaments s’arrelen parcialment en l’enigma. Però el cert és que la cursa arriba enguany al seu 37è aniversari amb el mateix esperit amb què va néixer i orgullosa dels atributs que s’ha guanyat amb el temps: la més popular i la més viva de les comarques gironines.

La decisió d’organitzar-la va partir d’un comerciant del carrer Nou, el senyor Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. Durant quatre anys va ser ell mateix qui es va encarregar de tota l’organització; després, però, circumstàncies personals obligaren a l’artífex a deixar el negoci i a cedir el lideratge de la cursa. L’empremta de Jordi Gibert, que en pau descansi, va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. La filosofia d’aquest acte radicava en el seu caràcter popular i així s’ha mantingut fins avui dia. El seu reglament intacte diu textualment: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”.

Certament, el pas del temps i les millores que s’han anat introduint cada any en l’organització no han malmès aquesta essència popular. Al contrari. La seva organització tècnica, la implicació de les institucions, entitats i empreses col·laboradores, el seu caràcter solidari i la participació dels ciutadans han contribuït a conservar-la i engrandir-la.

Els comerciants, representats per Girona Centre Eix Comercial, mantenen el compromís de continuar la prova, “que naixerà i morirà sempre en un dels carrers més emblemàtics de Girona i que començà precisament l’any que el carrer recuperà el seu nom originari, carrer Nou”.