Caminada solidària

El  diumenge 16 d’octubre participa-hi i col·labora en la lluita contra la pobresa! 

Aquest any també pots col·laborar per recolzar la tasca que fa Càritas per lluitar contra la pobresa infantil participant a Caminada solidària

La caminada, sense límit en el nombre de participants, sortirà a les 12.00 des de la Plaça Constitució i tindrà un recorregut d’uns 5 kms. Hi poden participar totes les persones sense límit d’edat.

La inscripció és obligatòria i el preu és 8€ per als adults (dels quals 3€ es destinaran directament a Càritas) i de 5€ per als menors (dels quals 2€ es destinaran a Càritas). Es pot fer online o presencialment al carrer Nou. Tots els inscrits tindran dret a la samarreta commemorativa i a l’avituallament situat a la Plaça Josep Pla.

Inscripcions online a la Caminada Solidària

Les inscripcions es poden fer online aquí i podran recollir la samarreta a l’estand d’inscripcions del mateix Carrer nou el dissabte 15 d’octubre de 10h a 14h i de 17h a 20h (atenció: únicament els residents de fora de l’àrea metropolitana de Girona podran recollir la samarreta el mateix diumenge dia 16 a la plaça Josep Pla de 8:00 a 11:00h).

Inscripcions presencials a la Caminada Solidària

Les inscripcions presencials es podran fer a l’estand del Carrer Nou del 12 al 15 d’octubre en els següents horaris.

  • de dilluns 10 a dijous 13 d’octubre de 17h a 20h
  • divendres 14 i dissabte 15 d’octubre de 10h a 14h i de 17h a 20h.

I diumenge a la Plaça Josep Pla de 9 a 11:30h.

Recorregut de la Caminada Solidària

El seu recorregut s’ha renovat i amplicat: sortida de la Plaça Constitució – carrer Francesc Eiximenis – carrer Anselm Clavé – carrer Santa Clara – Pont de Pedra – Pl. del Vi – C. Ciutadans – Pl. de l’Oli – C. Cort Reial, C. de les Ballesteries – C. Calderers – Pl. de St. Feliu – C. de la Barca – C. Bellaire – Pda. del Rei Martí – Pl. de la Catedral – Pda. de la Catedral – Pl. dels Lledoners – C. Alemanys – Pl. de Sant Domènec – C. Ferreter i Mora – Pg. Fora Muralla – Jardins de la Muralla – Pl. Catalunya – Pont de Pedra – C. Santa Clara – Plaça Independència – Passeig Canalejas – C. Barengué Carnicer – Av Ramon Folch – Av Jaume Primer – C. Francesc Eiximenis – Pl Josep Pla.

ATENCIÓ: Cal tenir present que per la caminada no es tanca el trànsit i els caminadors han de respectar la normativa de circulació. No poden obstruir les vies de circulació obertes al trànsit i han de deixar pas als vehicles.

La Comissió Organitzadora es reserva el dret de modificar el circuit si per causes extremes fos necessari.

Serveis a l’arribada

Avituallament d’aigua, degustació de begudes i productes a la Plaça Josep Pla.

Zona de recuperació a la mateixa Plaça Josep Pla.

Assistència sanitària

Per tot el circuit amb ambulància situada a l’arribada: Servei Sanitari La Selva

Orientacions saludables

Considerem convenient que tot participant se sotmeti, prèviament, a un reconeixement mèdic adequat que permeti valorar les seves aptituds. Creiem que això és absolutament necessari per a tothom que prengui part a l’ activitat atlètica que proposem i a més creiem que és absolutament necessari en persones amb antecedents de malalties cardiorespiratòries, articulars, metabòliques, hipertensives, etc…o bé en persones sedentàries o d’ edat superior als cinquanta anys.

NOTA: Podeu descarregar-vos el reglament aquí

POBRESA INFANTIL

Les famílies amb problemes econòmics han augmentat d’una manera molt important durant els darrers anys. Molts infants no tenen cobertes les seves necessitats més bàsiques: no tenen garantida una alimentació adequada i equilibrada, pateixen certa desatenció en el seu dia a dia o bé viuen en habitatges que no compleixen les condicions òptimes.

Pobresa infantil no significa només no poder satisfer les necessitats bàsiques. En un àmbit familiar de penúries econòmiques és més fàcil que es produeixi un procés de desatenció i empobriment de l’atenció als fills i filles, no només en l’àmbit econòmic. Això pot voler dir que els infants no rebin l’atenció necessària dels seus pares pel que fa a qüestions com ara l’àmbit escolar i formatiu, el temps lliure i el lleure o bé la vinculació amb l’entorn social.

Les accions que desenvolupem a Càritas tenen aquesta doble vessant, no només la cobertura de necessitats bàsiques, sinó que, al mateix temps i de forma prioritària, treballem amb els infants i joves hàbits, actituds, coneixements i habilitats que els ajudin a trencar aquest cercle de l’exclusió.
La principal motivació de les accions de Càritas amb els infants i joves és aconseguir que aquests esdevinguin persones lliures, autònomes i que aconsegueixin tenir les mateixes oportunitats en la nostra societat.

Programes en l’Àmbit de l’Acollida i la Promoció

– Projecte Beques Menjador

Cobrim econòmicament una part o la totalitat del menjador escolar de famílies que es troben en seguiment o bé de Càritas o bé de Serveis Socials, i que necessiten d’aquest suport per garantir una alimentació saludable als menors.

– Fons d’Ajuda Econòmica

Donem ajuda econòmica a famílies en seguiment de projectes de Càritas i menors a càrrec per cobrir despeses bàsiques de material escolar per poder seguir l’escolaritat amb normalitat, material ortopèdic i de farmàcia (per malalties cròniques, vacunes especials,..) i despeses d’ alimentació i higiene (no cobertes pels Serveis d’Aliments o Centres de Distribució d’Aliments, i prioritàriament per a infants de 0 a 3 anys: bolquers, llet infantil,..). Es fa coordinació d’aquestes ajudes amb l’administració local (serveis socials) i altres agents socials implicats.

Programes en l’Àmbit Educatiu

– Suport d’Intervenció Educativa (SIE)

Donem suport social i educatiu a infants i joves que presenten dificultats en el seu procés escolar i que viuen en un entorn social i/o familiar desfavorit. Recurs complementari a l’escola, en coordinació amb aquesta i els agents socials implicats. Treball paral·lel amb les famílies.

– Projecte d’Acompanyament a l’Escolaritat (PAE)

Acompanyem individualment  alumnes d’educació secundària en risc d’exclusió per tal de garantir el seu èxit escolar en aquesta etapa formativa.

 

 

 

Anuncis