Notes de premsa

En aquesta secció trobareu tots els comunicats oficials relacionats amb la Cursa del Carrer Nou de Girona.

12/10/2022 – La Cursa Popular del Carrer Nou, la primera de Girona en incorporar els certificats digitals (NFT) amb el temps de cada corredor.

Presentació 2022

17/10/2021 – GIRONA CENTRE EIX COMERCIAL I EL SEU COMERÇ RECUPEREN LA CURSA POPULAR GIRONINA QUE OMPLE ELS CARRERS DE LA CIUTAT

https://cursacarrernou.cat/2021/10/17/girona-centre-eix-comercial-i-el-seu-comerc-recuperen-la-cursa-popular-gironina-que-omple-els-carrers-de-la-ciutat/

01/10/2021 – LA CURSA POPULAR DEL CARRER NOU DE GIRONA ULTIMA ELS PREPARATIUS

https://cursacarrernou.cat/2021/10/04/la-cursa-popular-del-carrer-nou-de-girona-ultima-els-preparatius/

04/08/2021 – LA CURSA POPULAR DEL CARRER NOU DE GIRONA RECUPERA LA 42a EDICIÓ EL DIUMENGE 17 D’OCTUBRE

Les inscripcions per Internet s’obriran demà 5 d’agost

Els organitzadors preveuen una alta participació perquè “Girona té ganes de cursa”

Girona, 4 d’agost de 2021_ La cursa popular del carrer Nou de Girona ja té data. Serà el  diumenge 17 d’octubre, dia en què l’organització recuperarà la 42a edició de la tradicional prova del comerç de la ciutat, que es va haver d’anul·lar l’any passat a causa de la Covid-19. En aquest sentit, tant l’associació promotora de la cursa —Girona Centre Eix Comercial— com l’empresa encarregada de l’organització tècnica —Fotoinstant.com— es mostren optimistes pel que fa a la participació perquè “Girona té ganes de cursa”. Ambdues organitzacions destaquen però el protocol “Covid” de mesures de seguretat, que es desplegarà d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries en el moment de la celebració de l’esdeveniment.

La cursa d’aquest any també manté el seu esperit solidari i ho farà amb el Rotary Club de Girona a qui destinarà part de la quota d’inscripció. Per la seva banda, el Rotary Club gironí aportarà voluntaris a l’organització de la prova, que compta per altra part amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i del Montepio Girona, com a patrocinador principal.

La 42a edició de la cursa popular gironina comptarà amb totes proves: les curses estrella de 10 i 5 km, les milles urbanes, obertes a totes les categories (a partir dels 11 anys) i les curses infantils de caràcter no competitiu, per a grups d’1 a 7 anys (d’uns 500 metres) i de 8 a 10 anys (d’uns 1.200 metres). Les curses dels 10 i 5 km inclouran també la variant de la cursa d’empresa. Així mateix es conserven les categories de participació per grups o escoles.

Inscripcions per Internet obertes a partir de demà

Les inscripcions per Internet s’obriran demà dijous 5 d’agost. A partir del dilluns 11 d’octubre es podran fer les inscripcions presencials per a les proves dels 5 i 10 km i la cursa d’empreses, a l’estand de l’organització del carrer Nou (del dia 11 al 14 d’octubre, 17.00 a 20.00 hores; i els dies 15 i 16 d’octubre, de 10.00 a 14.00 h i de 17.00 a 20.00 hores). Les inscripcions a les curses infantils i les milles urbanes també es podran fer presencialment a la botiga Interesport Akilia (carrer Figuerola 48), partir de l’1 d’octubre.

Els preus de les diferents proves són: 13 euros per a la cursa del 10 km; 11 euros per a la dels 5 km; 8 euros per a les milles urbanes i 5 euros per a les curses infantils.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb: Plural Comunicació, gabinet de comunicació i premsa de Girona Centre Eix Comercial. Tel. 972 222370 – info@pluralcomunicacio.com

  

21/11/2019 – EL CIRCUIT DE LA CURSA POPULAR DEL CARRER NOU SERÀ TOT ASFALT

Des de demà i fins dissabte l’organització tornarà a obrir les inscripcions presencials al carrer nou.

Girona, 20 de novembre de 2019 – El proper diumenge 24 de novembre se celebrarà la Cursa Popular del Carrer Nou de Girona. La prova d’enguany, que ha reunit un any més als organitzadors de la cursa, les institucions de la ciutat i els patrocinadors en la fotografia tradicional de la samarreta de l’edició, tindrà com a novetat un circuit tot d’asfalt, segons han explicat els organitzadors tècnics de la cursa.

L’edició 2019 de l’esdeveniment s’havia de celebrar el diumenge 20 d’octubre però l’associació Girona Centre Eix Comercial, promotor de la llegendària prova esportiva i popular del comerç local gironí, la va haver d’ajornar seguint les indicacions de l’Ajuntament de Girona, per motius de mobilitat i seguretat. No obstant això, tant l’associació de comerciants com totes les entitats implicades en l’organització de la cursa confien en mantenir una alta participació. Des de demà i fins dissabte, l’organització tornarà a obrir les inscripcions presencials al carrer nou (dijous, de 17 a 20 hores i divendres i dissabte, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores) al mateix temps que facilitarà als inscrits la recollida de la bossa del corredor. Les inscripcions a les curses infantils i a la milla urbana es poden fer encara a la botiga Interesport Akilia del carrer Figuerola.

L’esdeveniment mantindrà les diferents proves: les curses estrella de 10 i 5 km, les milles urbanes, obertes a totes les categories (a partir dels 11 anys) i les curses infantils de caràcter no competitiu, per a grups d’1 a 7 anys i de 8 a 10 anys. Les curses dels 10 i 5 km inclouran també la variant de la cursa d’empresa. Així mateix es conserven les categories de participació per grups o escoles. La plaça Josep Pla serà el lloc d’entrega dels premis de la cursa de 10km i del trofeu honorífic Antoni Juliol i de les activitats de cloenda pensades per amenitzar la festa a partir de mig matí.

La cursa del comerç local de la ciutat

La cursa popular del carrer Nou de Girona va néixer el 1979 per iniciativa d’uns pocs comerciants que volien donar vida al seu carrer i fer un regal a la ciutat. Els recursos eren escassos, però l’empenta dels creadors, la col·laboració de les institucions i les ganes de córrer dels gironins van suplir totes les mancances. És impossible, però, desxifrar totalment les claus de l’èxit d’aquest acte. Com totes les coses que triomfen, els fonaments s’arrelen parcialment en l’enigma. Però el cert és que la cursa arriba enguany al seu 41è aniversari amb el mateix esperit amb què va néixer i orgullosa dels atributs que s’ha guanyat amb el temps: la més antiga, la més popular i la més viva de les comarques gironines.

La decisió d’organitzar-la va partir d’un comerciant del carrer Nou, el senyor Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. Durant quatre anys va ser ell mateix qui es va encarregar de tota l’organització; després, però, circumstàncies personals obligaren a l’artífex a deixar el negoci i a cedir el lideratge de la cursa. L’empremta de Jordi Gibert va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. La filosofia d’aquest acte radicava en el seu caràcter popular i així s’ha mantingut fins avui dia. El seu reglament diu textualment: “la cursa s’obrirà a totes les persones, sense límit d’edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors”. Certament, el pas del temps i les millores que s’han anat introduint cada any en l’organització no han malmès aquesta essència popular. I el fet que la cursa neixi i mori en un dels carrers més emblemàtics de Girona han contribuït a conservar-la.

Inicialment la cursa tenia lloc coincidint amb les fires i festes de Sant Narcís. L’any 1979, es va córrer el primer diumenge de Fires; l’any següent es va córrer l’últim diumenge de Fires per tal que l’aire festiu es mantingués fins a la cloenda de les festes. L’any 1988 la cursa es va avançar una setmana i, des de llavors, sempre s’ha celebrat un diumenge abans de les Fires de Sant Narcís, de manera que ve a ser com “l’avant-pregó” de les festes.

collaboradors i clubs samarreta

Peu de foto

El president de Girona Centre, Josep Maria Noguer, i la regidora d’Educació i Esports, Eva Palau, (al centre), amb la nova samarreta, acompanyats de patrocinadors i clubs esportius.

D’esquerra a dreta i de primera a segona fila

 1. Jordi Roura, cap d’Esports del Diari de Girona
 2. President del Rotary Club de Girona, Ginés Guillén
 3. President de Girona Centre Eix Comercial, Josep Maria Noguer
 4. Regidora d’Educació i Esports, Eva Palau
 5. Guanyadora de la cursa dels 5km de la edició 2018, Sara Loher
 6. Gerent de Girona Centre Eix Comercial, Mònica Bartrina
 7. Representant de Bike Breaks Girona Cycle Centre, col·laborador de la cursa
 8. Membres del Rotary Club de Girona
 9. Directora de Marqueting de Coffee-Center, Silvana Mallia
 10. President i membre de junta del Montepio Girona, Carles Aurich i Agustí Martín
 11. Gerent de Fotoinstant, Oliver Domanico
collaboradors i clubs samarreta 21_NdP_cursa_nou_asfalt

21/10/2019 – La Cursa Popular del Carrer Nou 2019 ja té nova data: diumenge 24 de novembre

L’associació Girona Centre Eix Comercial va haver d’ajornar l’esdeveniment previst el passat diumenge 20 d’octubre per motius de mobilitat i seguretat

Girona, 21 d’octubre de 2019 – El diumenge 24 de novembre serà la nova data de celebració de la 41a Cursa Popular del Carrer Nou 2019. Dijous passat, l’associació Girona Centre Eix Comercial, d’acord amb l’Ajuntament de Girona, va haver d’ajornar l’esdeveniment previst el passat diumenge 20 d’octubre per motius de mobilitat i seguretat. No obstant això, tant l’associació de comerciants com totes les entitats implicades en l’organització de la prova confien en mantenir una alta participació.

Tots els participants rebran un correu de l’organització comunicant la nova data. Les inscripcions fetes anteriorment seran vàlides per a la nova convocatòria, i en el cas que un inscrit no pugui tornar a participar, se li retornaran els diners. Si la inscripció s’ha fet per Internet, se li abonaran. Si la inscripció s’ha fet presencialment, la persona inscrita haurà d’anar a la taula de l’organització quan s’obrin altra vegada les inscripcions presencials al carrer Nou la setmana del 18 de novembre. Al mateix temps que se li abonarà la inscripció, haurà de tornar el xip i la samarreta. 

Les inscripcions per Internet continuen obertes i les presencials es podran fer al carrer Nou el dijous 21 de novembre, de les 17.00 a les 20.00 hores, i divendres 22 i dissabte 23 de novembre, de les 10.00 a les 14.00 hores, i de les 17.00 a les 20.00 hores. Les inscripcions a les curses infantils i a la milla urbana es poden fer a la botiga Interesport Akilia del carrer Figuerola.

L’esdeveniment mantindrà les diferents proves: les curses estrella de 10 i 5 km, les milles urbanes, obertes a totes les categories (a partir dels 11 anys) i les curses infantils de caràcter no competitiu, per a grups d’1 a 7 anys i de 8 a 10 anys. Les curses dels 10 i 5 km inclouran també la variant de la cursa d’empresa. Així mateix es conserven les categories de participació per grups o escoles. La plaça Josep Pla serà el lloc d’entrega dels premis de la cursa de 10km i del trofeu honorífic Antoni Juliol i de les activitats de cloenda pensades per amenitzar la festa. 

Per a més informació us podeu posar en contacte amb:
Plural Comunicació, gabinet de premsa i comunicació de Girona Centre Eix Comercial
972 222370 – info@pluralcomunicacio.com – 678580347

nota_de_premsa_word

20/08/2019 – La Cursa Popular del Carrer Nou 2019 se celebrarà el diumenge 20 d’octubre.

Girona, 20 d’agost de 2019 – El diumenge 20 d’octubre se celebrarà la Cursa Popular del Carrer Nou de Girona, que aquest any arriba a la seva 41 edició. Avui, l’associació de comerciants Girona Centre Eix Comercial i l’Ajuntament de Girona han presentat el cartell oficial de l’esdeveniment al carrer Nou, acompanyats pels representants d’algunes de les empreses patrocinadores principals, Montepio i Autopodium, el Rotary Club de Girona, com a entitat beneficiària de la cursa que sosté un any més el seu esperit solidari, i Fotoinstant, empresa encarregada de l’organització tècnica.

L’esdeveniment mantindrà les diferents proves: les curses estrella de 10 i 5 km, les milles urbanes, obertes a totes les categories (a partir dels 11 anys) i les curses infantils de caràcter no competitiu, per a grups d’1 a 7 anys i de 8 a 10 anys. Les curses dels 10 i 5 km inclouran també la variant de la cursa d’empresa. Així mateix es conserven les categories de participació per grups o escoles. La plaça Josep Pla serà el lloc d’entrega dels premis de la cursa de 10km i del trofeu honorífic Antoni Juliol i de les activitats de cloenda pensades per amenitzar la festa.

Les inscripcions per Internet s’obriran l’1 de setembre i les presencials es podran fer al carrer Nou la setmana prèvia a la cursa. Les inscripcions a les curses infantils i a la milla urbana es podran fer a la botiga Interesport Akilia del carrer Figuerola.

nota_de_premsa_word

nota de premsa (.doc)

30/07/2018 – 40 anys de la Cursa Popular del Carrer Nou

Girona, 30 de juliol de 2018 – “La més antiga, la més popular i la més viva de les comarques gironines”, així s’ha anunciat avui la Cursa Popular del Carrer Nou en l’any commemoratiu dels 40 anys del seu naixement, l’octubre de 1979. L’Associació de Comerciants Girona Centre, l’Ajuntament de Girona, el GEiEG i l’Atletisme Girona, juntament amb els organitzadors tècnics, Fotoinstant, i els col·laboradors principals de l’esdeveniment, han presentat la nova imatge de la llegendària cursa gironina, amb la voluntat de sumar-hi forces per batre record de participació en aquest any commemoratiu. El cartell, basat en una imatge cedida pel fotògraf gironí Rafel Bosch, molt vinculat a la cursa, vol recordar el pes i la tradició d’una prova que forma part de la història de la ciutat. El president dels comerciants, Josep Maria Noguer, ha posat de relleu el seu caràcter popular i n’ha destacat el nombre de gironins que al llarg dels anys hi ha participat. “Tot i que no hi ha un registre exacte de corredors, n’estic segur que són més de 50 mil”, ha assegurat.

Els organitzadors han fixat l’esdeveniment esportiu el diumenge 21 d’octubre i han obert avui les inscripcions per Internet. Les inscripcions presencials es podran fer al carrer Nou, del 15 al 20 d’octubre. Aquest any la cursa renova el seu esperit solidari però no serà fins a principis de setembre que s’anunciaran les entitats sense ànim de lucre a les quals es destinarà part de la quota d’inscripció. La cursa mantindrà les diferents proves: les curses estrella de 10 i 5 km, la milla urbana, oberta a totes les categories (a partir dels 11 anys), i les curses infantils de caràcter no competitiu, per a grups d’1 a 7 anys i de 8 a 10 anys, a més de la caminada solidària. Les curses dels 10 i 5 km inclouran també la variant de la cursa d’empresa. També es conserven les categories de participació per grups o escoles. La plaça Josep Pla serà novament el lloc d’entrega dels premis de la cursa de 10km i del trofeu honorífic Antoni Juliol i de les activitats de cloenda pensades per amenitzar la festa.

nota_de_premsa_word

nota de premsa (.doc)

14/10/2016 – La cursa del Carrer Nou confia aplegar més de 2500 participants.

L’organització vol incrementar i potenciar les proves solidàries a favor de Càritas Diocesana de Girona

Girona, 14 d’octubre de 2016 – El diumenge 16 d’octubre tindrà lloc a Girona una nova edició de la tradicional Cursa Popular del Carrer Nou, impulsada pels comerciants de la zona fa 38 anys. L’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial, hereva de la prova, Càritas Diocesana de Girona, els organitzadors tècnics, i les entitats col·laboradores confien aquest any superar la xifra de 2.500 participants (2.300 l’any 2015) si les inscripcions es mantenen fins dissabte al ritme dels últims dies. Les inscripcions presencials continuaran obertes avui i demà al carrer Nou, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

Les inscripcions a les curses infantils es podran fer també fins demà a la botiga Intersport Akilia, del carrer Figuerola de Girona. Tant l’associació de comerciants, promotora de la cursa, com la resta d’agents implicats en l’esdeveniment, volen potenciar les proves solidàries a favor de Càritas Diocesana de Girona. Aquestes proves són la milla urbana (1.609 metres), que es va recuperar l’any passat, i la caminada (5 km). Els diners recollits es destinaran als diferents programes que l’entitat social té en funcionament per pal·liar la pobresa infantil, tant en l’àmbit d’acollida com en el camp educatiu.

presentacio_samarretes_ccn2016 Cursa Carrer Nou 2016 Girona Centre Eix Comercial

nota_de_premsa_word

nota de premsa (.doc)

02/09/2015 – La Cursa Popular del Carrer Nou recupera la Milla que s’obre a totes les edats

Se celebrarà el diumenge 18 d’octubre amb dues proves solidàries a favor de Càritas Diocesana de Girona i la fundació SER.GI

Girona, 2 de setembre de 2015 – L’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial ha presentat la imatge de la 37ena edició de la Cursa Popular del Carrer Nou, que aquest any se celebrarà el diumenge 18 d’octubre amb dues proves solidàries a favor de Càritas Diocesana i la Fundació SER.GI.

Cursa Carrer Nou 2015

nota_de_premsa_word

nota de premsa (.doc)

30/09/2014 – La Cursa Popular del Carrer Nou 2014 estrena una caminada solidària a favor de Càritas

Se celebrarà el diumenge 19 d’octubre sota el lema “Corre, atura la pobresa”

Girona, 30 de setembre de 2014 – Aquest matí, l’Agrupació de Comerciants Girona Centre Eix Comercial, Càritas Diocesana de Girona, el Grup Excursionista i Esportiu de Girona GEiEG, i Fotinstant, han presentat la 36ena edició de la Cursa Popular del Carrer Nou, que aquest any se celebrarà el diumenge 19 d’octubre sota el lema “Corre, atura la pobresa”. […]

Roda de premsa presentació Cursa Carrer Nou 2014 Cartell Cursa Carrer Nou Girona 2014

nota_de_premsa_word

nota de premsa (.doc)