Protocol Covid-19

El present protocol detalla les mesures de seguretat sanitària que s’aplicaran a la Cursa del Carrer Nou 2020 de 5 i 10km, que se celebrarà el 22 de novembre de 2020, i l’operativa que se’n deriva. Tots els participants estan obligats a conèixer-les i a complir-les.

Queden anul·lades les curses infantils i la Milla Urbana.

En cas que aquest protocol contradigui en algun punt el Reglament de la cursa (o qualsevol altra informació que figuri al web), prevaldran les mesures d’aquest document.

La prioritat dels organitzadors és mantenir la seguretat i la salut de les persones que d’una manera o altra participin en l’esdeveniment. Això inclou no només els corredors, sinó també els espectadors, els voluntaris i l’equip de l’organització.

Hem elaborat un conjunt d’indicacions i mesures, que com a organitzadors ens comprometem i ens obliguem a aplicar.

Demanem a tothom col·laboració i paciència. Si us plau, respecteu les normes establertes i sigueu considerats amb els voluntaris i la resta de participants. La percepció de seguretat és molt personal i, per tant, si seguiu les recomanacions i els protocols establerts per l’organització, tothom podrà gaudir plenament d’aquesta diada esportiva.

RECOLLIDA DE DORSALS I INSCRIPCIONS

La recollida de dorsals pels inscrits internet es realitzarà durant dos dies. S’adequarà un espai a l’aire lliure el divendres i dissabte previs a la cursa, aplicant les mesures de distanciament pròpies en aquest període.

Els qui es vulguin inscriure presencialment, ho podran fer també durant la setmana prèvia a la cursa i amb un espai adequat a l’aire lliure, aplicant les mesures de distanciament pròpies en aquest període.

L’únic punt d’avituallament serà al final de la cursa, a l’arribada els voluntaris donaran una bossa tancada amb l’aigua i productes a cada participant.

Per tal d’evitar aglomeracions el punt d’avituallament líquid al pk5 no es farà. Cada participant ho haurà de preveure.

SORTIDA

La sortida es realitzarà de manera esglaonada. Tenint en compte els 8m de línia de sortida, mantenint els 2m de seguretat, sortiran 5 corredors a la vegada i això cada 5 segons. Aquest temps de 5 segons permet tenir una distància superior a 10m entre cada corredor al moment de la sortida.

5KM

  • 08:45h – Entrada a la zona de pre-sortida, per un màxim total de 300 corredors/es en una sola sortida. Una única sortida.

  • 09:00h – Sortida 5Km.

  • 09:05h – Finalització de les sortides.

  • 09:45h – Finalització de la cursa de 5Km per tots els corredors/es. Correspon a un temps màxim de 40 min per fer els 5Km (8min/Km).

  10KM

  • 09:45h – Accés a la zona de pre-sortida pels corredors de la 1a sortida. 300 corredors com a màxim.

   Temps acreditat: 30-45 minuts i +45 minuts.

  • 10:00h – Primera sortida.

   10:05h – Finalització de la 1a sortida.

  • 11:30h – Finalització de 10Km per tots els corredors/es.

  Hi haurà presa de temperatura a l’entrada de la zona pre-sortida, 15min abans de la sortida es cridarà els corredors de 50 en 50 per ordre de temps acreditat.

  La mascareta serà obligatòria abans de la sortida i doncs al moment d’entrar a la zona de pre-sortida.

  Es mantindrà un espai lateral de 2m entre cada corredor i de 2m en profunditat.  

  – La sortida i l’arribada es realitzaran en dos llocs ben separats i distanciats: sortida Avinguda Jaume Primer, arribada al Carrer Nou (distància mínima 100m)

  – Hi haurà unes marques a terra tant per la zona de sortida com per la zona de pre-sortida. Cada corredor n’haurà d’ocupar una per tal de mantenir la distància de seguretat.

  Els corredors amb una temperatura igual o superior a 37,5oC no podran participar.

  IMPORTANT:
  1 – Una vegada dins de la zona de pre-sortida o sortida cada corredor haurà de tenir posada la mascareta fins al moment que es doni LA SEVA sortida. A partir d’aquest moment, se l’haurà de guardar i tenir-la a punt per posar-la en cas de no poder mantenir una distància mínima de 10m amb un altre corredor quan estigui corrents o de 2m quan estigui estàtic.

  2 – Com cada any es donarà el temps final a cada participant. Com és lògic portant xip, aquest temps final es comptabilitzarà des del pas de cada participant per la línia de sortida fins al pas per la línia d’arribada.

  Queda clar que el xip serà de un sol ús i el corredor no l’haurà de retornar.

  C:\Users\User\Desktop\sortida.jpg

  ORGANITZACIÓ DE LA SORTIDA

  5KM

  5 corredors cada 5 segons: 60 corredors/minut: 300 corredors/5min
  Espai d’amplada: 8m, espai de llargada: 120m. 2m d’espai entre cada corredor (lateral/profunditat)
  Sortida Av Jaume Primer/Arribada Cr Nou.
  Sortida 5km a les: 09h00
  Entrada a zona de pre sortida a les: 08h45 per un màxim total de 300 corredors en una sola sortida.
  Acabament de les sortides a les: 09h05
  Tancament cursa a les: 09h45, correspon a un temps màxim de 40min als 5km. (8min/km)

  10KM

  Sortida 10km a partir de les: 10h00, amb dues tandes de 300 corredors, amb un màxim de 600 corredors.
  Entrada a zona de pre-sortida a les: 09h45 per la 1a sortida
  Primera sortida amb 300 corredors a les 10h00
  Acabament de les primeres sortides a les: 10h05
  Entrada a zona de pre sortida a les: 10h15 per la 2a sortida
  Segona sortida amb 300 corredors a les 10h30
  Acabament de les últimes sortides a les: 10h35
  En funció de la quantitat total de corredors s’adequarà els calaixos de temps.
  En principi està previst que la 1a sortida sigui pels corredors realitzan un temps de 30 a 45min per fer els 10km.
  La 2a sortida seria pels corredors realitzan la cursa amb un temps superior als 45min i amb un temps màxim de 80min. (8min/km)
  Tancament de la cursa a les 11h55.

  AVITUALLAMENTS

  Atès que, segons normativa, no es permet el menjar manipulat ni la beguda a granel, tots els productes dels avituallaments seran en format individual.

  ARRIBADA I AVITUALLAMENT FINAL

  Per tal d’evitar l’acumulació de persones a la zona d’arribada, l’accés a aquesta zona estarà prohibida al públic 50m amunt i 50m avall de la mateixa. En tot cas l’aforament serà inferior al d’anys anteriors.

  • S’habilitarà una via d’accés només per a participants.
  • Caldrà dur la mascareta per als moments en què no es pugui mantenir la distància.
  • El menjar i la beguda es lliuraran envasats en format individual.
  • L’accés al WC, en el cas de disposar-ne,  estarà controlat (neteja i desinfecció després de cada usuari).
  • No hi haurà servei de dutxes, ni servei de massatges, ni vestidors, ni guardaroba.
  • Totes les dades dels participants seran guardades
  • Cada participant haurà de signar un document conforme no té cap símptoma, ni lleus, de malaltia i que no hagi tingut els darrers 14 dies cap simptomatologia compatible amb la COVID_19 i no haver estat en contacte estret amb persones infectades.
  • En cas d’ utilitzar un bolígraf per emplenar la declaració o per realitzar les inscripcions, l’organització en donarà un a cada participant.
  • S’avisarà de forma repetitiva als participants i públic de les normes sanitàries tant per megafonia com també amb panels informatius
  • El dibuix tècnic de la sortida, del recorregut com també els carrers amples de la ciutat permeten sense cap problema mantenir en tot moment les distàncies de seguretat
  • La distància de seguretat ha de ser proporcional a la velocitat, quan es va en parella cal situar-se en paral·lel separats 2 metres i s’aconsella sortir del rebuf de l’esportista del davant i situar-se en diagonal.

  Un cop començada la cursa queda prohibit llençar la mascareta al terra, tant al principi com al llarg del recorregut. 

  Per raons de seguretat no es farà entrega de premis per categories. Només es donaran premis als tres primers masculins i tres primeres femenins de la general. 

  Serà imprescindible descarregar-se el document “Declaració Responsable Cursa 2020” i entregar-lo a les taules d’inscripcions alhora de fer la inscripció o de recollir el dorsal.

  En cas d’anul·lació de la prova per causes alienes a l’organització, els inscrits mantindran la seva inscripció per l’edició de l’any 2021.